Jajecznica po chłopsku

Agata
Śniadania
10.03.2018 10:08
Jajecznica po chłopsku

Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 4 duże wiejskie jajka 1 malinowy pomidor 2 łyżki gęstej śmietany 18% natka pietruszki sól morska świeżo zmielony pieprz odrobina masła do smażenia Wykonanie: Na patelni rozpuszczany masło, następnie delikatnie wbijamy po jednym jajku. Tak czy siak, nazwa nie ma tu w sumie większego znaczenia, najważniejsze jest to, że danie jest przepyszne! U nas jednak funkcjonuje tak już od trzydziestu lat, a mój mąż nauczył się ja robić jeszcze w jego rodzinnym domu. Nie jest to przecież jajecznica, tylko sadzone jajka. Patelnię przykrywamy i smażymy, aż jajka się zetną.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2018/03/jajecznica-po-chlopsku-z-pomidorami.html