Do przygotowania spaghetti z cukinii wg diety dr Dąbrowskiej, będziecie potrzebować: 4 średniej wielkości cukinii 4-5 średniej wielkości pomidorów (można dodać pomidory z puszki) 2 marchewek pół pęczka selera naciowego 1 małej cebuli 1 ząbka czosnku przypraw – u mnie jest to sól himalajska, pieprz ziołowy, kminek mielony, kurkuma, bazylia, oregano, papryka słodka oraz papryka wędzona Mija drugi tydzień mojego wiosennego detoksu na diecie dr Ewy Dąbrowskiej, dlatego zgodnie z zapowiedzią, przychodzę do Was dzisiaj z kolejnym pomysłem na danie zgodnie z jej zasadami. Oczywiście taki makaron z cukinii można połączyć z innym sosem i na pewno wyjdzie z tego równie pyszne danie Oczywiście przyprawy możecie dodać według własnych preferencji smakowych 😉 Spaghetti z cukinii – wykonanie krok po kroku: 1. Cebulę, marchewkę i czosnek obieramy, a seler pozbawiamy włókien. Dzięki tej diecie, można odkryć zupełnie nowe dania i poznać nowe smaki 😉 Przykładem takiego kulinarnego odkrycia jest dla mnie właśnie spaghetti z cukinii. Jeśli lubicie czasem poeksperymentować w kuchni, ten przepis jest dla Was! 🙂 Z podanych przeze mnie proporcji, przygotujecie porcje spaghetti dla 2 osób. 2. Cebulę kroimy w kostkę, a czosnek przeciskamy przez praskę i dusimy z odrobiną wody przez ok. 4-5 min na wolnym ogniu. Tym razem będzie to spaghetti z cukinii 🙂 Mogłoby się wydawać, że dieta warzywno-owocowa jest dietą monotonną, ale nic bardziej mylnego! Spaghetti z cukinii wg diety dr Dąbrowskiej – przepis krok po kroku 3. Marchewkę i seler ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach, dodajemy do podduszonej cebuli z czosnkiem i dusimy do miękkości. Idealnie nadaje się do podania na obiad lub na kolację, nie tylko podczas diety dr Dąbrowskiej 😉 Nasze spaghetti z cukinii jest już gotowe do podania.