Wiosenne i orzeźwiające ciasto śmietanowe z kolorowymi galaretkami, idealne na deser w ciepłe dni 1 galaretka wiśniowa 1 galaretka brzoskwiniowa 1 galaretka agrestowa 600 ml wrzątku 660 ml śmietanki kremówki 30% 660 g śmietany kwaśnej 18% 4 łyżki cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny + 1/3 szklanki wrzątku 3 galaretki agrestowe 700 ml wrzątku Trzy galaretki (1 wiśniowa, brzoskwiniowa, agrestowa) każdą osobno rozpuszczamy w 200 ml wrzątku. Masę śmietanową wylewamy do formy i wstawiamy do lodówki do stężenia. 3 galaretki agrestowe rozpuszczamy we wrzątku i odstawiamy do wystygnięcia. Galaretki wylewamy na płaskie naczynia lub do miseczek i odstawiamy do stężenia. Tężejącą galaretkę wylewamy na masę śmietanową i wstawiamy do lodówki zgęstnięcia.