Składniki: Ciasto na pierogi: (ok. 50 pierogów) (ok. 50 pierogów) - ok. 500 g mąki pszennej (ok. 3 szklanki), - 1 jajko, - sól (2 szczypty, tak na oko), - 1 szklanka gorącej wody, - 1 łyżeczka oleju, - kawałek pasztetu (indyczego), - 1 cebula. Uwielbiamy pierogi i uwielbiamy domowe pasztety dlatego mój przepis na pierogi z pasztetem to połączenie idealne :) Uwielbiamy pierogi i uwielbiamy domowe pasztety dlatego mój przepis na pierogi z pasztetem to połączenie idealne :) Kiedyś robiłam paszteciki z bigosem przepis tutaj: Dziś zaproponuję Wam przepis na pierogi z pasztetem! Ciasto na pierogi: Wszystkie składniki przekładamy do misy miksera, wyrabiamy ciasto hakiem do ciasta drożdżowego bądź wyrabiamy ciasto ręcznie. Dziś zaproponuję Wam przepis na pierogi z pasztetem! Na nie nakładamy 1 czubatą łyżeczkę farszu, lepimy pierogi (wzór według upodobań). Wrzucamy nasze pierogi, tak po 7 sztuk (w zależności od wielkości garnka i pierogów), ostrożnie mieszamy, nie pozwalamy, aby posklejały się, gotujemy.