Składniki: - 600 g mąki pszennej, - 1 szklanka ciepłego mleka (250 ml), - 100 g masła, - 30 g świeżych drożdży, - 6 łyżeczek cukru, - 1 płaska łyżeczka soli. Dodatkowo: - garść żurawiny, - ok.2 łyżeczki cukru, - 2 łyżeczki majonezu Kętrzyński, - ser camembert (1 okrągły), - garść roszponki. Bułeczki przekrajamy na pół, smarujemy majonezem/dipem żurawinowym, kładziemy roszponkę i ser camembert, polewamy dipem żurawinowym. Post powstał przy współpracy reklamowej z marką Kętrzyński https://ketrzynski.pl/ #kętrzyński IG @majonez_ketrzynski www.instagram.com/majonez_ketrzynski Wszystkie produkty marki Kętrzyński dostępne są na www.sklepwegorzewo.pl oraz w niektórych marketach Stokrotka, Auchan, Carrefour. Do misy miksera dodajemy drożdże, mus z dyni i resztę składników, na końcu stopione masło. Polecam przepis na bułeczki z dodatkiem sera camembert i dipem żurawinowym. - ok. 300g musu z dyni, - pestki dyni. Wykonanie: Rozrabiamy świeże drożdże, ciepłe mleko, 2 łyżeczki mąki, 1 łyżeczka cukru. Kładziemy bułeczki na blaszce na papierze do pieczenia. Przykrywamy ścierką kuchenną na ok. 1 godz.