Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Pączki angielskie Yum Yums wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Łącznie: 1 godz. 30 min. Pączki angielskie Yum Yums Potrzebne składniki 500 g mąki 14 g suchych drożdży 1 jajko 1 szklanka mleka 3 łyżki cukru 100 g zamrożonego masła 1/2 łyżeczki soli 1 l oleju do smażenia cukier puder lub lukier na wierzch Rozwałkowujemy ciasto na prostokąt i składamy brzegi do środka i znów całość na pół, rozwałkowujemy ponownie i znów składamy. Oryginalnie robi się je cieńsze ja jednak wolę trochę grubsze, tak więc jak chcecie to rozwałkujcie ciasto na pół centymetra przy końcu. Splecione pączki układamy na blacie przykrywamy ściereczką i zostawiamy na 40 min do wyrośnięcia. Paski składamy na pół i zwijamy (zaplatamy na przemian zaczynając od miejsca zgięcia. Ciasto jak już będzie jednolite owijamy w folię i wkładamy do lodówki na 30 min. Rozwałkowujemy ciasto na prostokąt o grubości ok. 1 cm. Jeśli wyjdą wam za długie możecie je przyciąć tylko pamiętajcie o zlepieniu brzegów by się nie rozwaliły przy smażeniu. Pączki smażymy po obu stronach na złoty kolor. Zamrożone masło skrawamy w cienkie plasterki i wrzucamy do miski i mieszamy delikatnie tak by masło oprószyło się mąką. Następnie wykładamy na papierowy ręcznik by odsączyć nadmiar tłuszczu.