Zapraszam :) Składniki: Składniki: - 2 średniej wielkości cukinie - 1/2 korzenia marchewki - 1/3 główki cebuli - 100 g twarożku - około 4-5 łyżek mąki pszennej - 2 łyżki szczypiorku - 1 jajko kl L lub 2 kl M - sól, pieprz do smaku - olej do smażenia 1. Cukinie obieramy i ścieramy na największych oczkach tarki, solimy i odstawiamy na 10 min np. na sito bądź durszlak do obcieknięcia nadmiaru soku. Po odsączeniu nadmiaru soku, przekładamy ją z powrotem do miski, ścieramy do niej marchew oraz cebulę, dodajemy posiekany szczypiorek, przyprawy, wbijamy jajko/jajka, dodajemy twarożek oraz dodajemy mąke. Po odsączeniu nadmiaru soku, przekładamy ją z powrotem do miski, ścieramy do niej marchew oraz cebulę, dodajemy posiekany szczypiorek, przyprawy, wbijamy jajko/jajka, dodajemy twarożek oraz dodajemy mąke. 3. Rozgrzewamy patelnie z niedużą ilością oleju i smażymy placuszki na rumiana z oby dwóch stron. 3. Rozgrzewamy patelnie z niedużą ilością oleju i smażymy placuszki na rumiana z oby dwóch stron.