Składniki: Biszkopt: 9 jajek 1 szklanka cukru 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej poncz: przegotowana ostudzona woda z sokiem z cytryny forma ok. 36x21 cm Krem migdałowy: 500 ml mleka 3 łyżki cukru 1 i 1/2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru 200 g masła 2 łyżki spirytusu (można pominąć) 6 łyżek płatków migdałowych Krem kokosowy: 200 g masła 1 szklanka mleka 1/4 szklanki cukru pudru 1/2 szklanki słodzonego mleka skondensowanego 100 g wiórek kokosowych 1/2 szklanki cukru 1 duże jajko Polewa: 3 łyżki wody lub mleka 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki ciemnego kakao 100 g margaryny 50 g wiórek kokosowych do posypania wierzchu ciast Do piany z białek stopniowo (po 1-2 łyżki) dodawać cukier - cały czas ubijając. 5. Przygotować polewę: w rondelku zagotować 3 łyżki mleka lub wody, dosypać cukier puder i rozpuścić. 3. Przygotować krem kokosowy: zagotować 1 szklankę mleka i zaparzyć nim wiórki kokosowe. 2.Przygotować krem migdałowy: z mleka, cukru i budyniu ugotować budyń. Jajko ubić z cukrem na parze na gęstą niemal białą masę. Wlać do niej cienkim strumieniem gorące mleko skondensowane, ciągle ubijając doprowadzić masę niemalże do wrzenia (nie gotować!) i zestawić z garnka. Gdy biszkopt ostygnie, wyjąć go z formy i przekroić wzdłuż na 3 części. 4. Składanie ciasta: dolny biszkopt naponczować, wyłożyć na niego krem migdałowy, wierzch wyrównać. Sposób przygotowania: 1. Przygotować biszkopt: białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Dodać przestudzoną masę jajeczną i ubić aż całość będzie gładka i w miarę puszysta.