Półkruche wegańskie rogaliki (2 składniki)

Wilk
Desery
17.04.2018 10:57
Półkruche wegańskie rogaliki (2 składniki)

Kulkę ciasta rozwałkować na okrągły placek, podzielić na 8 trójkątów i z każdego zawinąć rogalik (można napełnić nadzieniem np. kremem czekoladowym lub dżemem). Półkruche wegańskie rogaliki Drukuj przepis Składniki ► mąka pszenna [130 g / 1 szklanka] ► twarda część mleczka kokosowego z puszki [120 g] Po połączeniu 2 składników wychodzi fajne, półkruche, przyjemne do formowania ciasto, które idealnie nadaje się do kulinarnych eksperymentów – takie rogaliki można przygotować na miliony sposobów. Przygotowanie Do miski dodać mąkę i twardą część mleczka kokosowego, wymieszać i zagnieść dłonią do uformowania kulki z ciasta. A z doświadczenia wiem, że właśnie takie przepisy okazują się najlepsze!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://wilkuchnia.pl/2018/04/polkruche-weganskie-rogaliki-2-skladniki.html