Salatka z brokułami, jajkami i kukurydzą

Ewa
Sałatki
13.04.2018 7:09
Salatka z brokułami, jajkami i kukurydzą

Długi czas zastanawiałam się czy mi smakuje, czy nie, ale koniec końców chyba jednak jestem na TAK;) 1 mały brokuł 4 jajka 1/2 małej puszki kukurydzy (wykorzystałam Bonduelle tzw puszkę na raz, tą najmniejszą) 1 mini sałata rzymska kilka pomidorków koktajlowych tarty parmezan do posypania sałatki po wierzchu Sos: 5-6 łyżek majonezu 2 łyżeczki musztardy starofrancuskiej 3 łyżeczki miodu 1 łyżeczka sosu sojowego 1 ząbek czosnku sól, pieprz Brokuła dzielimy na różyczki. Gotujemy w osolonej i lekko osłodzonej wodzie na al dente (lub przez około 7-10 minut na parze). Początkowo miałam opory przed gotowaniem brokułów na parze – zastanawiałam się czy takie uparowane będą miały jakiś smak. Udostępnij Zapisz Przepis na tą sałatkę podpatrzyłam na blogu Dodajemy brokuły, osączoną z zalewy kukurydzę oraz jajka i pomidorki pokrojone na cząstki. Lubię sałatki z brokułami i jajkami, więc oczywiście niewiele czasu minęło od decyzji o jej zrobieniu do samego wykonania. Po przestudzeniu obieramy i kroimy na ćwiartki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/2018/04/13/salatka-z-brokulami-jajkami-i-kukurydza/