składniki: naleśniki 3 szklanki mąki pszennej 2 szklanki mleka 1 szklanka wody, może być gazowana 1-2 jajka 2 łyżki oleju duża szczypta soli farsz 500 g pieczarek 300 g czerwonej soczewicy 2 duże cebule sól,pieprz majeranek oraz olej do smażenia 2-3 jajka panierka z cieciorki i siemię Krokiety panierować w jajku oraz panierce z cieciorki wymieszanej z ziarnami złotego siemienia. Soczewica jest bardzo sycąca a do tego naleśnik i panierka więc taki krokiet z dodatkiem barszczyku to solidny posiłek. lniane złote Składniki na naleśniki dokładnie zmiksować. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zrumienić na oleju. Z podanych składników wyszło mi 12 krokietów. Z ciasta usmażyć cienkie naleśniki. Rozgrzać patelnię z niewielką ilościa oleju. Te dwa składniki doskonale sprawdziły się także jako farsz do bakłażanów. Każdego naleśnika posmarować ok 2 łyżkami farszu.