Szakszuka z awokado

Śniadania

12.04.2018 10:33

Szakszuka z awokado

porcja: – 1 duży pomidor lub 1/2 pomidorów z puszki – 2 jaja wiejskie – 1/2 ząbku czosnku – tarty parmezan (opcjonalnie) – papryczka chili do smaku – 1 garść jarmużu – 1/2 awokado – olej rzepakowy lub olej kokosowy – sól i pieprz – do podania np. bagietka lub domowy chleb żytni Przygotowanie: Pomidora myjemy i kroimy w kostkę (możemy sparzyć i obrać ze skórki) Wrzucamy pomidory doprawiamy do smaku sola i pieprzem oraz ulubionymi przyprawami ( u mnie papryka słodka i ostra) i smażymy kilka minut. Na rozgrzaną patelnię wlewamy łyżeczkę oleju rzepakowego lub kokosowego. Mieszamy wszystko i do posmażonych pomidorów z jarmużem wbijamy dwa jaja .

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.i-lovelife.pl/kontakt/szakszuka-z-awokado/