Ja jestem zachwycona:) 2-3 pojedyncze piersi kurczaka (około 500 g) 500 g mrożonej marchewki z groszkiem 2 pory około 200-300 g kaszy gryczanej (u mnie niepalona) 1 łyżeczka suszonego tymianku 550-750 ml bulionu szczypiorek sos sojowy (opcjonalnie) sól, pieprz Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso kroimy w średniej wielkości kostkę. Jestem pewna, że zasmakuje również innym osobom, które podobnie jak ja, za tym rodzajem kaszy nie przepadają (nie wspominając już o tych, którzy ją lubią). Dodajemy marchewkę z groszkiem (bez wcześniejszego rozmrażania), doprawiamy solą i smażymy jeszcze chwilę (około 2 minuty). Dodatek mięsa i marchewki z groszkiem oraz porów sprawia, że kasza nie jest nudna, a całość smakuje wybornie. Na dużej, głębokiej patelni rozgrzewamy 1-2 łyżki masła i 2 łyżki oleju. Dodatkowym atutem jest to, że (mając pokrojone wcześniej mięso) całe danie wykonamy w tempie ekspresowym:) Udostępnij Zapisz Za sprawą tego dania polubiłam kaszę gryczaną, a przynajmniej stała się ona dla mnie znośna do zjedzenia. Następnie pokrywkę zdejmujemy i gotujemy kolejne 5 minut (aż kasza wchłonie cały płyn i stanie się miękka).