Łącznie: 1 godz. Chili con carne Potrzebne składniki 500 g mięsa mielonego wołowego 1 czerwona papryka 1 puszka czerwonej fasoli 2 świeże (sparzone, obrane pomidory) 1/3 puszki kukurydzy (opcjonalnie) 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 papryczka chilli 1 łyżeczka zmielonego kminu rzymskiego 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżeczka cukru sól do smaku oliwa do smażenia Chili con carne wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Dokładamy pokrojoną drobno paprykę i papryczkę chilli (z pestkami lub bez zależy jak kto lubi). Lekko ostre lub bardzo ostre, zależy jak przyprawicie, pełne aromatów chili con carne. Sposób wykonania Na dużej patelni szklimy na oliwie pokrojoną drobno cebulę. Przy odgrzewaniu podlejcie lekko wodą bo lubi się przypalić jak nie mieszamy. Często wykorzystuje to danie jeśli mam sporo gości i trzeba podać coś na ciepło. W czasie duszenia jeśli będzie za mało płynu możemy podlać bulionem wołowym lub wodą.