Pasztet warzywny z soczewicą

Monika
Fit
09.04.2018 13:33
Pasztet warzywny z soczewicą

Składniki: * 250 g czerwonej soczewicy * marchewki 3 * cebula * ćwiartka selera * korzeń pietruszki * ząbki czosnku 3 * łyżka koncentratu pomidorowego * jajka 3 * liście laurowe 2, * ziarenka ziela angielskiego 2, * łyżeczka słodkiej papryki, * 1/2 łyżeczki ostrej papryki * łyżeczka curry, * łyżeczka imbiru, * sól, * pieprz * olej do smażenia * 500 ml wody Przygotowanie: ( warzywa muszą być dość mocno doprawione ze względu na fakt, iż soczewica gotowała się bez soli i pieprzu.) . Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i smażymy na niej warzywa do miękkości. Marchewkę, pietruszkę i seler ścieramy na tarce jarzynowej na grubych oczkach. Zapraszam na film z przygotowań oraz do subskrypcji mojego kanału Gotujemy do czasu rozgotowania się soczewicy na jednolitą papkę. Pasztet z łatwością możemy rozsmarować na kanapce :) Soczewicę wypłukać na sicie pod bieżącą wodą. Gotować pod przykryciem, mieszając od czasu do czasu aby nie przywarła do garnka. Przesypać do garnka zalać wodą, dodać liść laurowy oraz zielem angielskie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneeprzygody.blogspot.com/2018/02/pasztet-warzywny-z-soczewica.html