Polecam Składniki: * 1 kg schabu bez kości * 2 l wody * 2 łyżki majonezu * łyżka musztardy * 3 łyżki soli * łyżka cukru * łyżeczka pieprzu * łyżeczka majranku * łyżeczka tymianku * 4 listki laurowe * 4 kulki ziela angielskiego * 5 kulek jałowca * 5 ząbków czosnku Przygotowanie: Schab myjemy, odcinamy błonki. Po tym czasie zdejmujmy z gazu i pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia na minimum 6 godzin ja zostawiam na całą noc. Następnie dolewam pozostałą część wody, dodajemy wszystkie przyprawy z podanego przepisu oraz ząbki czosnku przekrojone na pół i mieszamy. Po tym czasie pozostawiamy garnek ze schabem ponownie do całkowitego ostygnięcia na minimum 6 godzin. Następnego dnia powtarzamy czynność gotujemy pod przykryciem i od momentu zagotowania gotujemy równe 5 minut. Od momentu zagotowania się wody schab gotujemy równe 5 minut. Po upływie tego czasu wyciągamy z garnka i tak przygotowany jest gotowy do zjedzenia :)