Tort Księcia Regenta

Bogumiła
Ciasta
04.04.2018 11:55
Tort Księcia Regenta

Tort Księcia Regenta Składniki: Ciasto: 250 g masło 200 g cukru np. trzcinowego 4 jajka 200 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 120 ml mleka 100 g gorzkiej czekolady np. 80% 200 g masła 150 g cukru pudru Polewa: 100 ml mleka 150 g gorzkiej czekolady np. 80% Przygotowanie: Krok 1: Ciasto: Po pierwsze ustaw piekarnik na 190°C grzanie góra- dół. Krok 2: Masło ubij z cukrem na puszystą masę, po tym oddziel białko od żółtka. Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami to zapraszam na Instagram i Facebook. Tort brzmi tak oficjalnie, a przecież to ciasto, które bez wątpienia sprawdzi się na spotkaniu rodzinnym, czy też jako towarzystwo poniedziałkowej kawki. Masło ubij z cukrem pudrem na puszystą masę. Następnie do masy cały czas mieszając dodaj ubite białka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Rozprowadź jedną część ciasta równomiernie na dnie tortownicy i piecz 10 min. Krok 5: Upieczone placki ciasta przekładaj kremem, następnie układaj jeden na drugim.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kuron.com.pl/przepisy/tort-ksiecia-regenta/