Sałatka z indykiem i makaronem orientalnym Składniki: 200 g filetu z indyka lub np. kurczaka 80 g marchewki 40 g pora 60 g groszku zielonego np. mrożonego 40 g pietruszki 40 g papryki 125 g makaronu orientalnego MIE Sos: 1 ząbek czosnku 5 g imbiru 2 łyżeczki sosu rybnego 1 łyżka oleju sezamowego 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka miodu np. lipowego 2 łyżki soku z limonki 3 łyżki oliwy z oliwek Przygotowanie: Krok 1: Dodaj makaron ugotowany zgodnie z instrukcją na opakowaniu, mój gotował się 5 minut z 1 łyżeczką soli. Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami to zapraszam na Facebook i Instagram. Krok 3: Indyka pokrój w paski 4 cm x 1 cm. Następnie smaż na suchej rozgrzanej patelni około 5 minut, aż zrobi się rumiany. Sałatka z indykiem i makaronem to świetne połączenie smaków, które podkręca orientalny sos. Idealnie nadaję się na obiad lub do zabrania ze sobą do pracy. Najlepiej smakuje kiedy postoi 30 minut, a smaki się przegryzą.