Mini pizza z kalafiora z kozim serem Składniki: Spód: 1 mały kalafior (600 g) 100 g koziego twardego sera dojrzewającego @danmis 1 jajko sól, pieprz Sos: 2 łyżki oliwy z oliwek 3 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów krojonych (400g) 1 płaska łyżeczka suszonego oregano sól, pieprz Dodatki: 10 oliwek pół cukinii kilka plasterków ulubionej szynki 50 g koziego twardego sera dojrzewającego Krok 1: Kalafiora podziel na różyczki, zmiksuj na masę konsystencji grubszej kaszy lub np. zetrzyj na tarce. Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami to zapraszam na Facebook i Instagram. Następnie smaż na małym ogniu przez około 10 minut często mieszając, aby odparować nadmiar wody. Następnie posmaruj spód sosem, ułóż ulubione składniki, w moim przypadku oliwki, cukinię pokrojoną w cienkie plastry oraz porwaną szynkę i pozostały kozi ser. Krok 5: W dużej misce wymieszaj przestudzonego kalafiora, następnie starty kozi ser, roztrzepane jajko oraz sól i pieprz. Gotuj na małym ogniu 10-12 minut, następnie odstaw do wystygnięcia. Wariacje na bazie kalafiora i cudownego koziego sera o wyjątkowo intensywnym smaku, prostym składzie i tradycyjnej metodzie wytwarzania. Krok 7: Na koniec zapiekaj dodatkowe 10-12 minut w tej samej temperaturze. Zagniataj do połączenia składników, nie martw się, jeśli ciasto nie łączy się w jednolitą masę, taka ma być. Zapraszam poniżej bez wątpienia przepyszna min pizza z kalafiora z kozim serem. Smaż na małym ogniu przez 2-3 minuty, aż uwolni aromat.