łyżka oleju -woda farsz -1 papryka czerwona -parę pieczarek -1 cebulka -170 g mięsa gotowanego -50 g sera żółtego startego -przyprawy 5. Naleśniki lub placki kroimy na pół i napełniamy farszem, zawijamy w formę koperty i układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. U mnie w domu zrobiły furorę podczas imprezy rodzinnej i tak mi posmakowały, że przygotowuję sobie takie danie jako normalny obiad (jem cały talerz sama! 😀). Wartości odżywcze: 1013 kcal B 74 g W 89 g T 40 g naleśniki -140 g mąki gryczanej -1 jajo -1 Idealnie nadadzą się na przekąskę podczas imprez czy samodzielny obiad. Wystarczy dodać w środek kubeczek np. z ketchupem do maczania i super danie gotowe. Smakują dobrze zarówno świeżo wyjęte z piekarnika jak i na zimno.