Bezglutenowe, wegańskie placki z mąki z ciecierzycy

Fit
03.04.2018 20:14
Bezglutenowe, wegańskie placki z mąki z ciecierzycy

😀 Przepis: ✅150g dokarmionego zakwasu żytniego ✅450ml letniej wody ✅500g mąki żytniej* - u mnie w proporcjach 350g mąki typ 2000 + 150g mąki typ 720 ✅8g soli ✅Garść pestek dyni i nasion słonecznika *im więcej mąki typu 2000 tym cięższy i wilgotniejszy będzie chleb. To wcale nie takie trudne, a najlepsze jest to, że dokładnie wiemy co jest w środku i jemy prawdziwe, zdrowe jedzenie 😊 Kto spróbuje? Po upieczeniu chleb wyjąć z piekarnika, wyjąć z formy i ostudzić na kartce. . . Jeśli wolicie lżejszy chleb to odwróćcie proporcje i użyjecie więcej mąki typu 720. Piec godzinę, po 30-40 minutach wierzch chleba można przykryć papierem do pieczenia żeby unikać nadmiernego spieczenia skórki. Po tym czasie wierzch chleba spryskać lekko wodą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.healthycreations.pl/2018/04/bezglutenowe-weganskie-placki-z-maki-z.html