białego wytrawnego wina - 1 szkl. ziemniaków pokrojonych w małą kosteczkę - szczypta gałki muszkatołowej - 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego - 2 łyżki kwaśnej gęstej śmietany - 1 kopiasta łyżka mąki kukurydzianej - 3 gałązki świeżego tymianku - sok z 1/2 cytryny - sól, świeżo mielony pieprz pancerzy z krewetek + 12 szt. obranych i oczyszczonych krewetek tygrysich - 2 łodygi selera naciowego - 2,5 szkl. bulionu warzywnego - 1/2 szkl. Dodaj pancerzyki z krewetek, mieszaj i smaż około 3 minut, aż zmienią kolor na różowy i zaczną mocno pachnieć. Składniki: (3-4 porcje) - 1 duża łyżka masła - 1 duża cebula - 4 ząbki czosnku - 150 g. Wlej kilka łyżek płynu z zupy i dobrze wymieszaj, aby nie było grudek. Dorzuć ziemniaki i pokrojony seler naciowy, mieszaj i smaż około 2 minut. Podawaj z krewetkami usmażonymi na maśle i czosnku oraz bagietką. W garnuszku wymieszaj śmietanę z mąką kukurydzianą i koncentratem pomidorowym.