Słodka jaglana pascha

Katarzyna
Wielkanoc
29.03.2018 17:38
Słodka jaglana pascha

Składniki: -160 g kaszy jaglanej -400 ml mleczka kokosowego (1 puszka) -80 g moreli suszonych -80 g żurawiny suszonej -50 g orzechów -3 łyżki oleju -pół cytryny (skórka i sok) -słodzik/ cukier wedle uznania Przygotowanie: 1. Mleczko kokosowe wlewamy do rondelka, dodajemy słodzik/cukier i gotujemy. Z lodami! 😀 Schłodzona pascha prosto z lodówki, słodziutka dzięki suszonym owocom, dodatkowo każdy na swój talerzyk dostaje porcje lodów waniliowych (oczywiście domowej roboty). Wartości odżywcze całej paschy (dzielimy przez ilość kawałków) 2013 kcal B 30 g W 211 g T 116 g 5. Wkładamy do miski (najlepiej głębokiej, aby sitko nie opierało się o dno) i wkładamy do lodówki na przynajmniej 12 godz. 2. Jeszcze ciepłą kaszę wrzucamy do melaksera, dodajemy olej i miksujemy na gładki krem. Na to kładziemy talerzyk/miskę, coś cięższego, aby docisnęło masę i pokryło całą powierzchnię. 👍 Zalecam wykonać dzień wcześniej na wieczór, gdyż potrawa musi być chłodzona przez minimum 12 godz. Mówię Wam, aż ślinka cieknie, a goście czekają z łyżkami w rękach, aby jak najszybciej zjeść.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.zdrowo-i-aktywnie.pl/2018/03/sodka-jaglana-pascha.html