Wyrosły pięknie, są wilgotne w środku i bez dodawania szklanki mleka czy szklanki oleju i co najważniejsze nie są gumowate :) Wyszły puszyste i mega smaczne :) Składniki na 6 sztuk: 2 jajka kl L 1/3 szkl cukru 3/4 szkl maki tort kilka kropel aromatu waniliowego płaska łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki oleju/oliwy polewa czekoladowa: 15 g masła 4 łyżeczki cukru 2 łyżeczki kakao 1 łyżeczka zimnego mleka 1. Wczoraj poszukiwałam przepisu na babeczki, a tu mąż z rana podpowiedział prosto z mostu: zrób wszystko jak na normalna babkę biszkoptowa ponieważ zawsze ci się udaje to tylko w mniejszej ilości i wlej do foremek i już no i kurcze tak zrobiłam. Piec w 200 stop przez 25 min (w piekarniku gazowym) lub piekarnik elektryczny 180 stop. Jajka zmiksować z cukrem, następnie dodać proszek wymieszany z maka, zapach waniliowy oraz olej. grzanie góra-dół bez termoobiegu przez około 20-25 minut. 4.