|Tort bezowy z kremem ajerkoniakowym| |Tort bezowy z kremem ajerkoniakowym| |Tort bezowy z kremem ajerkoniakowym| Na blogu znajdziecie kilka przepisów z ajerkoniakiem w roli głównej: mini serniczki ajerkoniakowe, sernik z kremem ajerkoniakowym i oczywiście kostkę alpejską. |Tort bezowy z kremem ajerkoniakowym| Na wielkanocnym stole powinien znaleźć się wykwintny, zachwycający, pyszny tort. Mam dla Was przepis na tort bezowy z kremem ajerkoniakowym, gotowy w trzydzieści minut. Na talerzu umieścić pierwszy krążek bezowy, wyłożyć na niego ⅓ kremu, przykryć kolejnym krążkiem, kolejna warstwa kremu i powtórzyć z ostatnim spodem bezowym. Jak zrobić tort bezowy z kremem ajerkoniakowym? |Tort bezowy z kremem ajerkoniakowym| Tort można zrobić oczywiście używając samodzielnie upieczonych krążków bezowych (na pewno zostanie Wam sporo białek od kręcenia majonezu). Tort jest słodki, ale cudownie smakuje z mocną, gorzką kawą. Podobny tort robiła moja mama, tyle że przekładała blaty bezowe kremem kawowym.