Możesz babeczki wykonać na dwa sposoby, albo jak na zdjęciu poniżej tj. każdy kawałek ciasta rozgnieć w dłoni na mały blat, nadziej konfiturą różaną i zalep jak piłeczkę. LUKIER NA BABECZKI: - 3/4 szklanki cukru kryształ - 1 duże białko - barwnik Cukier mielimy na puder w młynku, za pomocą trzepaczki ucieramy lukier z białkiem i barwnikiem. SKŁADNIKI NA BABECZKI DROŻDŻOWE: - 1 kg mąki - kostka margaryny - 6 jaj - 3/4 szklanki mleka 3,2% - niepełna szklanka cukru - paczka drożdży świeżych - woda różana (do kupienia w sklepach z kuchnią arabską) Masę wlej w dziurkę i wymieszaj z częścią mąki na gęstą papkę. Po tym czasie ciasto przełóż na stolnicę i podziel na równe kawałeczki wielkości piłki tenisowej. Z tej ilosci ciasta spokojnie zrobisz i dużą babkę i około 18-20 babeczek. Kulki ułóż jedna koło drugiej w dużej formie na babkę. Przygotowałam przepyszne i puchate babki drożdżowe z nadzieniem z płatków róży. Babeczki przygotowałam z ciasta drożdżowego, oblałam obficie lukrem i posypałam zbożowymi kuleczkami. Jajka utrzyj z cukrem za pomocą miksera. Margarynę stop w rondelku. Do miski z rozczynem dodaj mleko + masę z jaj. Po ułożeniu ciasta w foremkach, smarujemy je roztrzepanym żółtkiem. W kubeczku rozpuść drożdżowe w 1/2 szkl. Ciasto po wyrobieniu odstawiamy na 40 minut. To jest rozczyn, który teraz pozostawiamy na 25 minut.