Wielkanocny obiad - pyszne kotlety mięsne nadziewane jajkami. Sos chrzanowo - kaparowy.

KAROLINA
Wielkanoc
31.03.2021 20:20
Wielkanocny obiad - pyszne kotlety mięsne nadziewane jajkami. Sos chrzanowo - kaparowy.

Wielkanoc zbliża się małymi krokami, dzisiaj przychodzę do Was z pysznym pomysłem na świąteczny, wielkanocny obiad. Kotlety nadziewane jajkami, podane na przepysznym sosie z dodatkiem sałaty rzymskiej i tagliatelle z ogórka. Całe danie super się komponuje, jest dość proste do zrobienia i szybko znika z g mięsa wołowego, 400 g mięsa wieprzowego, 2 łyżki musztardy, kolendra, cebula, czosnek, sól, + opcjonalnie 4 łyżki bułki tartej lub kaszy manny i wody. Całość mieszamy, ugotowane jajka na twardo formujemy z mięsem jako mini kotlety- klopsy. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na głębokim oleju na złoty kolor, ponieważ olej rzepakowy jest najlepszy …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://smykwkuchni.blogspot.com/2021/03/wielkanocny-obiad-pyszne-kotlety-miesne.html