Kakaowe ciasto fasolowe

Karol

Ciasta

27.03.2018 17:46

Kakaowe ciasto fasolowe

Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Kakaowe ciasto fasolowe wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Łącznie: 50 min. Kakaowe ciasto fasolowe Potrzebne składniki 125 g masła 140 g cukru 70 g kakao 1 puszka czerwonej fasoli 5 jajek 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżka zaparzonej mocnej kawy aromat waniliowy szczypta soli W dużej misce ucieramy masło z cukrem, dodajemy pozostałe jajka i miksujemy mikserem następnie dodajemy masę z fasoli i krótko miksujemy. Dodajemy łyżkę zaparzonej kawy, 1 jajko, kilka kropel aromatu i miksujemy blenderem na gładką masę. Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok 30-35 minut, sprawdzając patyczkiem czy ciasto jest suche. W pierwszej chwili nie byłem zbyt ufny czy się w ogóle upiecze. Jednak mocno wyrosło, zrobiło się w środku suche, ale było miękkie i bardzo smaczne. Miksujemy na gładką masę.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kosapopatelni.pl/kakaowe-ciasto-fasolowe/