Brokuły w cieście

Anna
Przekąski
26.03.2018 17:58
Brokuły w cieście

Brokuły panierowane mogą być dodatkiem do obiadu, ale można potraktować je również jako przystawkę lub przekąskę i jeść np. z przygotowanym własnoręcznie sosem. Składniki: 500 g brokuł 200 g mąki 2 jajka 200 ml mleka 5 łyżek wody 1 łyżka cukru 2 łyżki oleju Opis brokuły w cieście: Brokuły w cieście – uwielbiane przez wiele osób. Każdy z nich maczamy kolejno w cieście naleśnikowym i obtaczamy w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i smażymy na niej wcześniej przygotowane bukieciki. Opis przygotowania: Na początku brokuły gotujemy w osolonej wodzie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://foodmagazine.pl/brokuly-w-ciescie/