Carpaccio wołowe z rukolą

Anna
Przekąski
25.08.2016 17:08
Carpaccio wołowe z rukolą

W tym czasie parmezan kroimy w cienkie piórka (możemy również potrzeć na tarce na bocznym długim ostrzu na którym tniemy w plasterki/talarki). Opis carpaccio wołowe z rukolą: Carpaccio wołowe z rukolą, czyli cienkie plastry surowego mięsa wołowego. Czekamy również na Wasze komentarze jak sprawdziło się u Was to danie oraz z jakimi dodatkami polecacie najbardziej. Mięso rozbijamy tłuczkiem na cienkie plastry (najlepiej ok 4 mm).Tak przygotowane mięso układamy na talerzu. Ta potrawa sprawdzi się na romantyczną kolację, jak i na wieczór ze znajomymi czy też przy rodzinnej kolacji. Innym ciekawym daniem które wykonuje się również z wołowiny i zaskoczy smakoszy carcpacio jest oczywiście tatar. Jeśli lubicie carpaccio wołowe to z pewnością mogą również przypaść wam do gustu nasze przepisy kuchni włoskiej. Tak przygotowane danie wstawiamy na 10-15 min do lodówki, aby mięso się zamarynowało i nabrało więcej smaków.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://foodmagazine.pl/carpaccio-wolowe-rukola/