Babka nadziewana masą krówkową Składniki: 5 jajek 1/2 szklanki cukru 1 i 1/4 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mąki ziemniaczanej 1/4 szklanki mleka 1 i 1/2 łyżki oleju 180 g margaryny (w temperaturze pokojowej) 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 400 g masy krówkowej (u mnie o smaku kukułek firmy Helio) Pieczemy 60 minut w dobrze nagrzanym piekarniku, w 160°C z termoobiegiem (180°C bez termoobiegu). Babka nadziewana masą krówkową ma tak uniwersalne ciasto, że możecie do niej wrzucić wszystko co chcecie. No i jest banalnie prosta do przygotowania 😉 Z tej porcji wyszła mi jedna średnia babka i jedna mała. Wlewamy do niej ciasto 3/4 ciasta, na górę wykładamy masę krówkową. Cały czas ucierając przesiewamy mąkę pszenną, dodajemy mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Począwszy od bakalii, po przez kajmak, masy krówkowe, czy po prostu kakao.