Mini pizze z duszoną cebulką i pieczarkami

Patrycja

Dania mączne

26.03.2018 10:28

Mini pizze z duszoną cebulką i pieczarkami

SKŁADNIKI NA OK 12 SZTUK: Ciasto 2 saszetki suchych drożdży 100 ml ciepłego mleka 100 ml wody gazowanej 1.5 szklanki mąki razowej 0.5 szklanki mąki pszennej Szczypta soli Szczypta pieprzu Szczypta cukru 100 ml ciepłego mleka 100 ml wody gazowanej 1.5 szklanki mąki razowej 0.5 szklanki mąki pszennej Szczypta soli Szczypta pieprzu W garnku o grubym dnie wlewam ok. 1 łyżki oleju a następnie na rozgrzany olej przekładam cebulę, dodaję sól i pieprz oraz koncentrat pomidorowy. Dodatkowo Ulubiony sos Rukola Kasza manna Olej rzepakowy Koncentrat pomidorowy 10 dag sera żółtego tartego PRZYGOTOWANIE: Składniki ciasta łącze ze sobą a następnie odstawiam pod przykryciem np. bawełnianej ściereczki do wyrośnięcia na ok 1 godzinę. Kiedy ciasto urośnie odrywam kulki wielkości orzecha włoskiego a następnie za pomocą wałka , wałkuje na grubość ok 0.5 cm. Następnie do tego samego garnka przekładam pokrojone pieczarki ,doprawiamy solą i pieprzem i smażę kilka minut na rumiano. Szczypta cukru Farsz 10 pieczarek 2 cebulę Koncentrat pomidorowy 5 pomidorków susoznych Koncentrat pomidorowy Sól i pieprz do smaku 1 łyżka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonej bazylii Olej rzepakowy Na koniec dodaję 1 łyżeczkę cukru brązowego. Na koniec dodaję pokrojone suszone pomidorki. Pizzerki przekładam na blachę polaną olejem i posypaną kaszą manną.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://gotowaniepatki.blogspot.com/2018/03/pizzerinki-razowe-z-duszona-cebula-i.html
Gotowanie Patki

Gotowanie Patki

Patrycja

facebook