Składniki : – 1 pomarańcza – 250 g masła – 150 g cukru pudru – 4 jajka – 250 g mąki – 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia – 1 biała czekolada (100g) – wiórki kokosowe Przygotowanie: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej dodać pozostały sok pomarańczowy ( jeśli pomarańcza była mała i nie został nam z niej sok nie musimy dodawać) i wymieszać. Do ciasta dodać ¾ skórki pomarańczową, przesiana mąkę z proszkiem cały czas miksując aż do uzyskania jednolitego ciasta. Na końcu dodać sok pomarańczowy (ok. 90 ml) i delikatnie wymieszać łyżką. Masło utrzeć w mikserze z dodatkiem cukru pudru na puszystą, jasna masę. Do miski przesiać mąkę i wymieszać z proszkiem do pieczenia.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.i-lovelife.pl/kuchnia/desery/ciasto-pomaranczowe/