Placki ziemniaczane z wkładką z szynki w sosie pieczarkowym

Katarzyna
Obiad
25.03.2018 17:20
Placki ziemniaczane z wkładką z szynki w sosie pieczarkowym

Składniki na sos pieczarkowy: Pieczarki świeże 20 dag Masło 2 łyżki Mąka pszenna 1 łyżka Mleko 250 ml Sól i pieprz do smaku Natka pietruszki posiekana 1 łyżka Wykonanie placków: Ziemniaki obrać, zetrzeć razem z cebulą, dodać resztę składników, przyprawić do smaku i wymieszać. Drugą łyżkę masła rozpuścić oddzielnie , dodać mąkę, lekko przysmażyć i zaciągnąć zimnym mlekiem, wymieszać z zieleniną i przyprawami do smaku, następnie zagotować i dodać pieczarki. Mąka pszenna 1 łyżka Bułka tarta 1 łyżka Sól i pierz do smaku Szynka konserwowa kilka plastrów Olej do smażenia Rozgrzać olej na patelni, kłaść łyżką ciasto ziemniaczane, zrumienić z jednej strony i położyć plaster szynki, zalać szynkę masą ziemniaczaną.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2018/03/placki-ziemniaczane-z-wkadka-z-szynki-w.html

Tradycyjna Kuchnia

Katarzyna