Wiśnie z kruszonką

Desery
24.03.2018 13:03
Wiśnie z kruszonką

Zachęcam do wypróbowania dania i podzielenia się wrażeniami na Facebooku Saska, oraz wizyty na stronie www.pijodpowiedzialnie.pl. WIŚNIE Z KRUSZONKĄ PRZYGOTOWANIE: 30 minut ILOŚĆ PORCJI: 2 Składniki: – 500 g wiśni drylowanych (świeżych lub mrożonych) – 150 g mąki pszennej – 100 g miękkiego masła -100 g cukru pudru – 3-4 kostki gorzkiej czekolady min 70% – 2 łyżki Saska Wiśnia z Nutą Rumu – śmietana 36% do podania Przygotowanie: Wiśnie włóż do miseczek lub do jednego naczynia do zapiekania i dodaj 1 łyżkę Saska Wiśnia z Nutą Rumu na porcję. Dziś przyszedł czas na deser, tym razem podałam go z Saska Wiśnia z Nutą Rumu. Deser możecie zrobić z wiśni świeżych lub mrożonych, ważne aby były drylowane. Podawaj wiśnie z łyżką śmietany 36% i kieliszkiem Saska Wiśnia z Nutą Rumu. Zrobiłam pyszną kaczkę z chutneyem z pigwy oraz puree dyniowym. Z mąki, cukru, miękkiego masła i drobno startej czekolady przygotuj kruszonkę, ugniatając ciasto palcami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://nietylkopasta.pl/wisnie-z-kruszonka/