Zapraszam Was także na przepisy na Wielkanoc: – domowa biała kiełbasa – jaja faszerowane mango i kozim serem – jajka faszerowane w 3 kolorach – babka majonezowa – babka piaskowa – jajka faszerowane paluszkami krabowymi – łosoś marynowany w whisky – śledź w czosnku i majeranku – łosoś marynowany w koprze i wódce – rolady z szynką i sałatką jarzynową – sałatka jarzynowa – jajka z awokado – farbowanie jajek barwnikami – jaja z suszonymi pomidorami – mazurek kajmakowy – przepis na pasztet – jajka faszerowane PRZYGOTOWANIE: 20 min + 12 h marynowanie Składniki: – 4 jajka ugotowane na twardo – 300 ml wody – 100 ml octu – 1 łyżka kurkumy – 1 łyżka cukru – 1 łyżeczka soli PRZYGOTOWANIE: Jaja ugotuj na twardo, wystudź i obierz. Kilka dni temu pokazywałam Wam już przepis na jajka w buraczkach, piękne i różowe jaja zamarynowane podobnie jak te. Proces marynowania powinien trwać od 8 do 12 h, nie dłużej aby jajka nie były zbyt octowe. Aby Wasz wielkanocny stół był jeszcze bardziej kolorowy, mam dla Was kolejny przepis, tym razem moje jaja są pięknie żółte.