Zielone muffinki z cukinii i kokosa - 1 szklanka wiórków kokosowych - 1 szklanka mąki pszennej (u mnie orkiszowa typ 720) - 1/2 szklanki cukru jasnego brązowego - 1 łyżeczka sody - jajko - 100 ml oleju rzepakowego - 1 szklanka startej cukinii (głównie skórki) - 3/4 szklanki jogurtu gęstego naturalnego Mąkę, wiórki kokosowe, cukier i sodę wymieszać. Zielone muffinki z cukinii i kokosa 10/12/2015 / 2 Zafascynowana zielonymi muffinkami z cukinii, które zobaczyłam u Pinkcake postanowiłam zrobić na niedzielny deser swoje własne, lekko zmodyfikowane. Cukinię umyć i zetrzeć na tarce na małych oczkach, ale głownie skórkę, by jak najwięcej było zielonej części. W misce wymieszać jajko, jogurt i olej.