Najłatwiejsza babka cytrynowa

Ciasta
18.03.2018 7:55
Najłatwiejsza babka cytrynowa

Pełna szklanka mąki 0,7 szklanki cukru 0,5 kostki roztopionego, wystudzonego masła 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy lub esencja waniliowa Skórka starta z jednej cytryny 2 łyżki soku z cytryny, ewentualnie aromat cytrynowy 2 łyżki posiekanych migdałów - opcjonalnie szczypta soli lukier cytrynowy do dekoracji Wielkanoc to czas, kiedy na stołach i w koszyczkach królują babki. Na koniec dodać skórkę z cytryny, sok i pokrojone migdały - jeśli lubicie, gdy w babce coś lekko chrupie. Ciasto wlać do wysmarowanej formy na babkę lub do formy silikonowej i piec ok. 50 minut w temp. 150 C. Do ubitych jajek z tłuszczem partiami dodawać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wszystko delikatnie wymieszać łyżką.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://korniszonki.blogspot.com/2018/03/najatwiejsza-babka-cytrynowa.html