Drożdżowe racuchy z serem białym – można je zrobić bez cukru i też pieknie wyrosną :)

Zjem
Desery
17.03.2018 21:14
Drożdżowe racuchy z serem białym – można je zrobić bez cukru i też pieknie wyrosną :)

A jeśli lubisz racuszki z innymi dodatkami, to też mam dla Ciebie coś specjalnego – szybkie racuszki z dynią Zalegają Ci w lodówce drożdże i nie masz na nie pomysłu? Smaż racuszki na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Racuchy z serem białym doskonale smakują polane śmietaną i posypane cukrem kokosowym lub innym słodziwem. A jeśli już szukasz inspiracji na wielkanocne dania, to mam dla Ciebie Bezpłatny E-book z 12-ma przepisami, między innymi na babki, mazurki, pasztety, paschę, chlebek do koszyczka, a nawet wegańskie jajko:) (Odwiedzono 2 308 razy, 1 wizyt dzisiaj) mąki (u mnie orkiszowa tortowa), 200 g twarogu typu klinek, 3 jajka, 1/2 szkl letniego mleka, 20 g drożdży, pół łyżeczki cukru / łyżeczka syropu z agawy 30 g rozpuszczonego masła, 1/2 szkl. Racuchy z serem białym to rarytas, który kojarzy mi się z Babcią i dzieciństwem na wsi. Zaczyn eksperymentalnie zrobiłam bez białego cukru – zamieniłam go na syrop z agawy i (ku mojemu zaskoczeniu) wszytko pięknie wyrosło! Przyznam, że zawsze myślałam, że aby drożdże wyrosły konieczny jest cukier, ale dostałam świetną radę, że można go zastąpić syropem z agawy/klonowym/daktylowym, a nawet miodem. Przykryj ściereczką i odstaw na 15 minut w ciepłe miejsce (polecam postawić obok kuchenki, gdy gotuje się na niej obiad).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://zjem-cie.pl/drozdzowe-racuszki-z-serem-bialym/