Osobiście nigdy nie przepadałam za takimi daniami, wydawały mi się mdłe i kojarzyły się z obiadami szpitalnymi, ale to wyjątkowo przypadło mi do gustu i zagościło na stałe w domowym menu. Składniki Przygotowanie - 1 podwójna pierś z kurczaka - 5 dużych marchewek - 3 duże pietruszki - 1 cebula - vegeta - sól - pieprz - 2/3 szklanki ciepłej wody - 50 g masła Kurczaka przygotowujemy usuwając tłuszcz. Następnie układamy warstwami marchewkę wymieszaną z pietruszką na zmianę z cebulą. Marchewkę i pietruszkę trzemy na tarle o dużych oczkach, a cebulę kroimy w kostkę. Na wierzchu kładziemy masło pokrojone w plasterki.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://czekoladowa---muffinka.blogspot.com/2014/11/duszony-kurczak-z-warzywami.html