) PRZEPIS NA BUŁECZKI DROŻDŻOWE Z RABARBAREM: składniki na ciasto: - 500 g mąki pszennej tortowej - 1/2 opakowania drożdży świeżych - 3 jajka - 1/2 szklanki cukru - 3/4 szklanki ciepłego mleka - 1/2 kostki margaryny dodatkowo mąka do podsypywania Mąkę wsyp do miski, zrób w niej dołeczek. Zrobiłam mały pierwszy kroczek i filmik udostępniłam na You Tube, tak abyście mogli też na blogu oglądać takie filmiki, bo chyba nic tak nie oddaje rzeczywistego wyglądu, jak właśnie nagranie. Zazwyczaj publikowałam je tylko na Facebooku i Instagramie, ale nie mogłam ich dodać na bloga. Cały proces jest pokazany na filmiku, dzięki czemu z łatwością zrobisz to w domu ;-) Dzisiaj też mój mały debiut, jak dobrze wiecie, w ostatnim czasie staram się nagrywać dla Was filmiki obrazujące jak przygotować różne dania czy posiłki. Drożdże wymieszaj z mlekiem i przelej do miski z mąką, wymieszaj tylko z częścią mąki. Laski rabarbaru kroimy na mniejsze kawałki i układamy na bułeczkach, posypujemy kruszonką. PRZEPIS NA KRUSZONKĘ: - 45 g masła - 80 g mąki tortowej - 50 g cukru To najłatwiejszy wypiek, i tak na prawdę trzeba się postarać aby bułeczki nie wyszły. Jajka wybij do osobnej miski, dodaj cukier i utrzyj mikserem na puszystą masę. Ciasto odstawiamy na 40 minut do wyrośnięcia. Ciasto dzielimy na mniejsze części i formujemy bułeczki. Do miski z mąką i rozczynem dodaj masę z jaj. Odstawiamy na 15 minut, aż bułeczki podrosną.