Kruche ciasteczka przekładane kremem

Anna
Desery
14.03.2018 17:15
Kruche ciasteczka przekładane kremem

Składniki: 350g mąki 1/2 szklanki cukru 250g masła 1 łyżka jogurtu 1 czekolada 1/3 łyżeczki soli 300g śmietanki 30% 3 łyżki drobnego cukru 250g serka mascarpone 1 łyżka żelatyny Opis kruche ciasteczka przekładane kremem: Kruche ciasteczka przekładane kremem to idealny pomysł na wykorzystanie pysznych czekoladowych ciastek z dodatkiem kremu z mascarpone. Ciastka należy na ok. 1 godzinę włożyć do lodówki. Całość ubijamy, najpierw na najniższych obrotach miksera i stopniowo zwiększamy moc miksera, aż do najwyższych. Owijamy folią i odkładamy do lodówki na ok. 1 godzinę. Łyżkę żelatyny rozrabiamy w 80 ml wrzącej wody (lub według zaleceń na opakowaniu). Kruche ciastka z czekoladą to tzw. “Pieguski, czyli ciastka znane i lubiane przez wszystkich. Masa jest dobra, gdy po wzięciu odrobiny na palec się nie rozlewa. Z powstałego ciasta rolujemy wałek (średnica ok 6-7 cm). Po tym czasie ciasto kroimy na plasterki. Śmietanka, serek mascarpone muszą być zimne i wyjęte prosto z lodówki. Dla miłośników słodkości polecamy nasze inne przepisy na desery.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://foodmagazine.pl/kruche-ciasta-przekladane-kremem/