Składniki: 1 szyja z indyka 70 dag ogórków kiszonych 1 szklanka soku z ogórków 2 marchewki 2 pietruszki 1/2 średniego selera 4 ziemniaki 1 cebula 1/2 szklanki ryżu 1/2 szklanki śmietany 18% 1 łyżka masła łyżka kuminu 10 ziaren ziela angielskiego 3 listki laurowe 10 ziaren pieprzu sól około 2,5 litra wody koperek Gdy ziemniaki będą al dente dodajemy ogórki z sokiem i wsypujemy surowy ryż. Śmietanę mieszamy z niewielką ilością gorącej zupy i wlewamy z powrotem do całości. Dodajemy startą włoszczyznę, cebulę, ziemniaki oraz ziele, pieprz, listki i sól. Gotujemy całość na wolnym ogniu około 15 minut.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://qchniapoprostu.blogspot.com/2017/02/zupa-ogorkowa-z-ziemniakami-i-ryzem.html