Składniki: - 2 udka / nóżki Na panierkę: - około 1/2 szklanki mąki pszennej - około 1 szklanki bułki tartej - 2 jajka - 3/4 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki - pieprz do smaku Do warzyw: - warzywa na patelnię z leśnymi grzybami Hortex - sól ziołowa do smaku - około 2 łyżek oleju - pieprz do smaku - 2-3 szczypty słodkiej czerwonej papryki Udka maczamy najpierw w jajku, następnie w mące, potem znów w jajku i dopiero w bułce tartej (robimy to dokładnie). Aby mięso było soczyste i miękkie w środku należy je najpierw ugotować, a później obsmażyć w panierce. Smażymy je z obu stron na oleju na złoto-brązowy kolor. Do jednej miski / głębokiego talerza wsypujemy mąkę, do drugiej bułkę tartą, w trzeciej rozbełtujemy widelcem jajka z słodką czerwoną papryką i pieprzem. Dodatkowo: - olej do smażenia nóżek - listki świeżej bazylii do podania Przygotowanie: Udka wcześniej gotujemy dzięki czemu będą miękkie i soczyste w środku.