WIELKANOCNE ŚNIADANIE. ZAPIEKANE JAJKA NA KREMOWYM CHRZANOWYM SOSIE!

KAROLINA
Śniadania
12.03.2018 22:26
WIELKANOCNE ŚNIADANIE. ZAPIEKANE JAJKA NA KREMOWYM CHRZANOWYM SOSIE!

PRZEPIS NA JAJKA WIELKANOCNE SKŁADNIKI: porcja dla 4 osób - 8 jaj ekologicznych - 8-10 plastrów dobrej jakości szynki dojrzewającej - 1-2 dymki - sól himalajska - 6 łyżek majonezu Kielecki - Społem - 4 łyżki chrzanu Takie są właśnie te jajka, które po pierwsze zrobicie bardzo szybko, co jest dla mnie, podczas Świąt, bardzo ważne, abyśmy mieli czas dla naszych bliskich, abyśmy nie stały tylko przy kuchennym blacie. Na talerz nałóż po dwie łyżki sosu, na wierzch ułóż upieczone jajo, posyp dymką, podaj z młodą rzodkiewką. - 4 łyżki śmietanki - odrobina pieprzu - młode rzodkiewki Foremki do pieczenia babeczek wysmaruj oliwą z oliwek, spód wyłóż plastrem szynki, wybij jajo, dodaj kilka krążków młodej cebulki. Polecam Wam gorąco przepis na śniadanie wielkanocne i oczywiście majonez marki Społem - Majonez Kielecki! Nowa etykieta Majonezu: Dzięki niezmiennej od lat recepturze, smakiem przypomina domowe wyroby. Żółtka jaj kurzych, olej, aromatyczne przyprawy oraz ocet wytwarzany w drewnianych kadziach zgodnie z dawnymi sposobami… Podczas tego śniadania nie może zabraknąć jajek, ale nudnych jajek gotowanych na twardo, podczas Świąt mam dosyć. Stawiam na pyszne i nowe połączenia, takie które w formie i smaku zachwycą wszystkich!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smykwkuchni.blogspot.com/2017/04/wielkanocne-sniadanie-zapiekane-jajka.html