Kotleciki rybne z ziołami Składniki: 200 g filetu z białej ryby np. dorsz lub miruna 300 g filetu z łososia 1 starty ząbek czosnku 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki posiekanego koperku 3 łyżki posiekanego szczypiorku 1 jajko 2-3 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka soli 1/3 łyżeczki czarnego pieprzu olej do smażenia np. rzepakowy Przygotowanie: Krok 1: Rybę umyj i osusz, następnie zmiel w maszynce do mielenia mięsa, użyj średniego sitka. Krok 4: Na koniec kotleciki smaż na oleju na średnio rozgrzanej patelni z obu stron do zrumienienia ok 3-4 minuty. Krok 3: Z przygotowanej ryby uformuj kotleciki o średnicy 4 cm. Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami to zapraszam na Facebook i Instagram. Więcej przepisów na dania z rybą w roli głównej znajdziesz >> TUTAJ << A dokładnie kotleciki rybne z ziołami.