Sos barbecue Składniki: 2-3 łyżki oleju roślinnego np. rzepakowego 1 drobno pokrojona czerwona cebula 1 papryka pokrojona w drobną kostkę 2 łodygi selera naciowego pokrojone w kostkę 1 drobno pokrojona papryczka chili 6 suszonych śliwek pokrojonych w drobną kostkę 3 ząbki czosnku pokrojone w płatki 2 łyżki octu słodowego lub jabłkowego 2 łyżki sosu worcestershire 100 g dobrego ketchupu 500 ml passaty z pomidorów 2 łyżki brązowego cukru sól Przygotowanie: Krok 1: W garnku rozgrzej olej roślinny, następnie dodaj pokrojone warzywa: cebule, paprykę i selera. W końcu postanowiłem spróbować zrobić go w domu i muszę przyznać, że wyszedł przepyszny! Przepis jest prosty i szybki, więc z łatwością przygotujecie ten słony smakołyk w domu. Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami to zapraszam na Instagram i Facebook. Gotuj na małym ogniu około 1 godziny, dopraw solą, cukrem, ewentualnie ostrą papryką.