Coś innego -pięknie wyglądają na stole i pysznie smakują-idealne na każdą okazję,domówkę,urodziny czy święta,można przygotować je dzień wcześniej i przed samą imprezą tylko pokroić-polecam spróbujcie sami Składniki: 300 g szynki konserwowej w plastrach 4 łyżki majonezu 3 ogórki konserwowe 4-5 pieczarek marynowanych(lub podgrzybków) serek naturalny homogenizowany 200 g posiekana natka pietruszki łyżka żelatyny sól,pieprz Przygotowanie: Żelatynę zalej 4 łyżkami zimnej wody i odstaw na około 10 minut. Plastry szynki ułóż w prostokąt (30x40 cm) na folii aluminiowej tak, aby delikatnie zachodziły na siebie. Po wyjęciu z lodówki zdejmij folię i pokrój roladę w plastry o szerokości ok. 1 cm. Zwiń całość w rulon wzdłuż dłuższego boku i zawiń roladę ciasno w folię. Zobaczcie film jak zrobić taką roladę tylko z innymi dodatkami (papryka zamiast korniszonów i szczypiorek zamiast natki pietruszki) Odstaw roladę do lodówki na 2-3 godziny(ja zrobiłam dzień wcześniej)