Sałatka z tuńczykiem i kapustą pekińską – pyszna i szybka sałatka, składająca się z niewielkiej ilości składników :) Więcej przepisów na sałatki znajdziecie tutaj: Sałatki i surówki przepisy Sałatka z tuńczykiem i kapustą pekińską – Składniki: 1 główka (ok. 800g) małej kapusty pekińskiej (po usunięciu twardych części zostało mi ok. 400g liści kapusty) 1 puszki kukurydzy (ok. 285g po odsączeniu zalewy) 2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym (2 razy po ok. 98g po odsączeniu z sosu) 1 łyżki jogurtu naturalnego gęstego 3-4 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy delikatesowej łagodnej (opcjonalnie) sól i pieprz do smaku Sałatka z tuńczykiem i kapustą pekińską – Wykonanie: Kapustę pozbawić białych, twardych części. Puszkę z tuńczykiem otworzyć i następnie odsączyć z sosu. Tuńczyka i kukurydzę wrzucić do miski z kapustą, dodać majonez, jogurt naturalny, musztardę (opcjonalnie), wymieszać.