to jeszcze jest pyszna Składniki: 300g mięsa mielonego wieprzowego (np z łopatki) 1 duża czerwona cebula pół łyżeczki czosnku granulowanego 1 czubata łyżeczka oregano 1 czubata łyżeczka bazylii szczypta pieprzu chilli cayenne 3 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego sól i pieprz do smaku 300g pieczarek 5 pomidorów pół główki sałaty lodowej (lub pół główki małej kapusty pekińskiej) 1 puszka kukurydzy konserwowej puszka czerwonej fasoli 120 g żółtego sera 3 czubate łyżki majonezu 1 jogurt typu greckiego (ok. 400g) 2 czubate łyżeczki ziół ulubionych,np.prowansalskich ok. 60-80g chipsów tortilla/nachosów (Ja dałam pikantne paprykowe i takie polecam) 1 duży ząbek czosnku olej do smażenia Przygotowanie: Układamy warstwowo:na dno sałata lodowa,potem pomidory(pomidory trochę posoliłam),cebula,potem kolejno mięso,na to pieczarki,na nie kukurydza,następnie fasola,na fasolę wylewamy cały sos,posypujemy serem i pokruszonymi chipsami ,na końcu układami jeszcze nachosy dookoła jak koronę i gotowe. Smacznego! Była rewelacyjna ,świetne połączenie smaków,do tego chrupiące nachosy ,sos chociaż jest tylko na górze to idealnie mieszał się z całością- Gorąco polecam bo nie dość ,ze świetnie prezentuje się na stole Robiąc ją na moje urodziny byłam trochę sceptyczna tym bardziej ,że nie można jej w całości spróbować zanim poda się ją na stół.